نصب کنتاکتور

فروشگاه اینترنتی کالا برق فضائلی در این مطلب به موضوع نصب کنتاکتور می‌پردازد. شاید از خودتان بپرسید که کنتاکتور چیست و چگونه نصب می‌شود؟ روش‌های نصب کنتاکتور کدام‌اند؟ کاربرد کنتاکتور چیست؟ طریقه نصب کنتاکتور سه فاز و تک فاز چگونه است؟ و کلی سوال دیگر که ممکن است ذهن شما را به خود درگیر نماید پس برای دریافت اطلاعات بیشتر ما را تا پایان این مطلب همراهی نمایید. در حقیقت به کلید الکترومغناطیسی که با اعمال کردن جریان به قسمت بوبین کنتاکتور می‌توانیم که آن را قطع و وصل نماییم. کنتاکتورها را می‌توان که از راه دور کنترل کرد.

نحوه نصب کنتاکتور

برای نصب کنتاکتور باید بدانید که در دو نوع سه فاز و تک فاز مشاهده می‌شوند که هر کدام روش نصب خاصی دارند. در حالت کلی کنتاکتورها به دو صورت نصب می‌شوند، یا به صورت اتوماتیک و یا به صورت دستی نصب می‌شوند. قبل از هر چیزی باید فراموش نکنید زمانی که می‌خواهید کنتاکتوری را نصب نمایید نکاتی را باید رعایت کنید این نکات عبارت اند از:

  • هرگز کنتاکتور را در محیط‌های باز و بدون محافظ در مقابل نور خورشید و آفتاب نصب نکنید.
  • به خاطر داشته باشید کنتاکتور را به صورت وارونه بر روی سقف نصب ننمایید.
  • در صورت وجود ارتعاشات زیاد عملکرد کنتاکتور دچار مشکل خواهد شد.
  • کنتاکتور را در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید.

فراموش نکنید که سایز و ابعاد کنتاکتور بر اساس جریان مجاز آن تعیین می‌شود اگر جریان بیش از حد مجاز باشد کنتاکتور گرم خواهد شد و سپس آسیب خواهد دید.

نصب کنتاکتور

کنتاکتور یک کنترل شونده الکتریکی می‌باشند و معمولا در جهت کلیدزنی مدار قدرت و کنترل به کار برده می‌شوند. این قطعه بسیار شبیه به رله‌ها می‌باشند اما تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد به عبارتی یعنی کنتاکتورها برای آمپرهای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. روش نصب کنتاکتور در برق صنعتی بسیار پرکاربرد است که در ادامه آن‌ها را بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

خرید کنتاکتور

نصب کنتاکتور تک فاز

لازم است بدانید که برای مصرف کننده‌های تک فاز معمولا کنتاکتور سه فاز به کار برده می‌شود. در حقیقت کنتاکتورها سه ورودی و سه خروجی دارند اما برای متصل کردن کنتاکتورها به یک مصرف کننده تک فاز و برای ورود یک فاز به کنتاکتور فقط کافی است که سه ورودی را به هم انشعاب دهید و سیم فاز را در یکی از سه پیچ ورودی قرار دهید و در قسمتی که سه پیچ خروجی وجود دارد سیم‌ها را به هم انشعاب داده و یک سیم خروجی از آن خارج می‌نمایید. و اما برای نصب کردن مدار فرمان کنتاکتور هم می‌توانید که از کلید فرمان و هم می‌توانید که شستی استوپ و استارت استفاده نمایید چرا که بسیار آسان‌تر و در مصرف سیم هم بیشتر صرفه جویی می‌شود.

نصب کنتاکتور تک فاز و سه فاز

کلید فرمان دو پیچ دارند که عملکرد این کلیدها بسیار شبیه به کلیدهای تک پل در برق ساختمان می‌باشد اما در تابلو برق صنعتی آن‌ها را مورد استفاده خود قرار می‌دهند. برای نصب کردن کلید فرمان فقط کافی است که یک سیم فاز را به پیچ شماره 3 وارد نمایید و یک سیم هم از پیچ شماره ۴ به A1 کنتاکتور وصل نمایید و در انتها هم یک سیم نول به A2 کنتاکتور وصل نمایید. با استفاده از کلید فرمانی که به کنتاکتور متصل کرده‌اید می‌توانید که به کنتاکتور فرمان وصل و قطع را بدهید.

نصب کنتاکتور سه فاز

برای نصب کردن کنتاکتور سه فاز چه کاری را باید انجام دهیم؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم که در ابتدا سعی کنید که سیم‌های خروجی و ورودی را وصل کنید. برای این کار لازم است که سه سیم که برق ورودی ما می‌باشند به پیچ‌های 1 و 3 و 5 وصل کنید. و سه رشته سیم دیگر هم از پیچ‌های 2 و 4 و 6 را به مصرف کننده سه فازتان متصل نمایید، مدار فرمان در کنتاکتور سه فاز و تک فاز در این مدار شبیه به هم می‌باشند و تفاوتی با هم ندارند.

البته باید بدانید که کنتاکتورها در برق صنعتی استفاده می‌شوند و حتی در برق ساختمان‌ها هم استفاده می‌شوند. شما عزیزان می‌توانید که کل برق ساختمان را بر روی کنتاکتور متصل نمایید و سپس آن را به کلید فرمان متصل نمایید و این مدل حتی در برق منزل هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک محافظ به کنتاکتور وصل کرده و اگر نوسانی در برق ایجاد شده بلافاصله محافظ خاموش شود و در نهایت کنتاکتور متصل به محافظ هم خاموش می‌شود. در حالت کلید برق ساختمان به وسیله یک محافظ، در مقابل نوسانات برق محافظت می‌شود.

نقشه نصب کنتاکتور سه فاز

نصب کنتاکتور در دو حالت دستی و اتوماتیک از پرکاربردترین نقشه‌های برق صنعتی می‌باشد. در نقشه نصب می‌توانید که نحوه نصب کنتاکتور سه فاز را مشاهده نمایید. در ابتدا برای نصب کنتاکتور باید باید کنتاکتور مناسب را انتخاب نمایید اما شاید از خود بپرسید که چگونه یک کنتاکتور مناسب را انتخاب نماییم؟

خرید کنتاکتور اشنایدر

برای انتخاب کنتاکتور مناسب حتما باید پارامترهایی همچون ولتاژ موجود برای تحریک بوبین، جریان مورد نیاز بار که در خروجی کنتاکتور متصل می‌شود، ولتاژ مورد نیاز که به کنتاکت‌ها متصل می‌شود. پس از انتخاب کنتاکتور باید راهنمای نصب آن را مطالعه نمایید. و سپس بررسی کنید آیا کنتاکت کمکی وجود دارد یا خیر. پس از آن کنتاکتور را روی ریل نصب کنید و سیم‌های قدرت و تحریک را به کنتاکتور برسانید. و سیم‌ها را آماده سازی کنید و اتصالات را انجام دهید. و در نهایت کنتاکتور را با وصل برق ورودی بوبین تحریک می‌کنیم. در این زمان باید یک صدای “کلیک” شنیده شود. با شنیدن این صدا ولتاژ را قطع می‌کنیم و در نهایت اتصالات خروجی را انجام دهید.

طریقه نصب کنتاکتور کولر گازی

کنتاکتور معمولا در کولرهای گازی و اسپلیت بر اساس ظرفیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. کنتاکتورها در محل خاصی نصب می‌شوند. گاهی روی برد الکتریکی سیستم تهویه مطبوع و گاهی درون کندانسور دستگاه نصب می‌شود. این قطعه برای کاربردهایی با آمپر بالا می‌باشد و تا حدود زیاد شبیه به رله‌ها هستند. کنتاکتور نوعی سوئیچ مغانطیسی می‌باشد که برای کارهای مختلفی از قبیل کلیدزنی یک مدار قدرت، کنترل و  غیره به کار برده می‌شوند. باید بدانید که با گذشت زمان، کنتاکتورها سایش و پارگی را تجربه می‌کنند. این می‌تواند منجر به گرمای بیش از حد شود. در نتیجه، کولر گازی شما روشن نمی‌شود. از آنجایی که نمی‌خواهید کولر گازی یا اسپیلت در گرم‌ترین ماه‌های سال از کار بیفتد، به این علامت‌ها توجه کنید که زمان تعویض کنتاکتور است:

  • واحد کندانسور هرگز خاموش نمی‌شود.
  • کولر گازی صدا می دهد و روشن نمی‌شود.
  • کولر گازی صدای زیادی می‌دهد
  • قبل از جدا کردن کنتاکتور، برق را از سیستم تهویه مطبوع قطع کنید.
  • کنتاکتورها برای کنترل موتورهای برقی، روشنایی، گرمایش، بانک های خازن، اواپراتورهای حرارتی و سایر بارهای الکتریکی استفاده می‌شوند.

یکی از رایج‌ترین نشانه‌هایی که نشان می‌دهد کنتاکتور خراب شده است، سر و صدای بلندی است که از واحد کندانسور خارجی شما بیرون می‌آید. اگر سر و صدا نداشته باشد، بهترین راه برای تشخیص خازن خراب کولر گازی استفاده از دستگاه مولتی متر است که جریان برق را اندازه گیری می‌کند.

خرید کنتاکتور چانت

نقشه نصب کنتاکتور روی پمپ آب

کنتاکتور متصل شده به پمپ آب کنتاکتوری سه فاز می‌باشد که طریقه نصب آن را قبل‌تر گفتیم. برای نصب کنتاکتور سه فاز نیز در ابتدا باید سیم‌های ورودی و خروجی را وصل کنیم، برای این کار کافیست سه سیم که برق ورودی ما است به پیچ‌های ۱-۳-۵ وصل کنیم و سه رشته سیم دیگر هم از پیچ‌های ۲-۴-۶ به مصرف کننده سه فاز مان وصل کنیم، مدار فرمان در کنتاکتورهای سه فاز و تک فاز در این مدار مانند هم است و تفاوتی ندارد. البته باید بدانید که کنتاکتورها در برق صنعتی استفاده می‌شوند و حتی در برق ساختمان‌ها هم استفاده می‌شوند.

خرید کنتاکتور هیوندای

شما عزیزان می‌توانید که کل برق ساختمان را بر روی کنتاکتور متصل نمایید و سپس آن را به کلید فرمان متصل نمایید و این مدل حتی در برق منزل هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک محافظ به کنتاکتور وصل کرده و اگر نوسانی در برق ایجاد شده بلافاصله محافظ خاموش شود و در نهایت کنتاکتور متصل به محافظ هم خاموش می‌شود. در حالت کلید برق ساختمان به وسیله یک محافظ، در مقابل نوسانات برق محافظت می‌شود.

آموزش نصب تایمر به کنتاکتور

از تایمرها در برق صنعتی استفاده می‌شود که وظیفه کنترل مدار را برای مدت زمانی معین برعهده دارند. اما در رابطه با نصب آن باید اشاره کنیم که روی ریل بلند طبق استاندارد DIN نصب شود. کابلی با قطر 8 میلیمتر را مورد استفاده قرار می‌دهند و سپس آن را با زاویه 45 درجه در ترمینال‌ها قرار دهید. سعی کنید که از سیم‌های منعطف استفاده نمایید و برای بازکردن ترمینال Duefix screwless می‌توانید که پیچ گوشتی را به سمت پایین فشار دهید. و در جهت قطع کردن ارتباط کابل با استفاده از پیچ گوشتی بازوی اتصال دهنده را به سمت پایین فشار دهید.

خرید کنتاکتور پارس فانال

برای اتصال حتما اتصالات دیاگرام را یادداشت نمایید توجه کنید که کوارتز فقط چند دقیقه پس از روشن کردن سوئیچ عمل می‌نماید و سپس ظرفیت ذخیره کامل پس از حدود 5 روز به دست می‌آید. باید بدانید که تایمر تبن‌ها دارای قسمت‌های مختلفی می‌باشند برای مثال سوئیچینگ قبل از انتخاب که به صورت دستی تنظیم می‌شود، برنامه زمان بندی دیسکی، سوئیچ سه وضعیتی، نمایش زمان صبح و بعد از ظهر می‌باشد که اغلب برای تنظیم زمان آن یعنی تنظیم ساعت و دقیقه می‌توانید آن را در جهت خلاف عقربه‌های ساعت تنظبم کنید. برای این کار می‌توانید که دست خود را به سمت چپ و راست بچرخانید.

طریقه نصب استپ استارت به کنتاکتور

در نهایت باید اشاره کنیم که نصب کردن استپ استارت به کنتاکتورها هم یک نوع مدار فرمان می‌باشد که زمان نصب کنتاکتور می‌توانید از آن برای روشن کردن کنتاکتور استفاده نمایید. اما در رابطه طریقه نصب مدار فرمان کنتاکتور با شستی استپ استارت باید اشاره کنیم که به قسمت‌های زیر توجه کنیم:

نصب استپ استارت به کنتاکتور

مدار فرمان

یک سیم نول به قسمت A2 کنتاکتور برده می‌شود و پس از آن یک سیم فاز به فیوز وارد شود برای این کار فیوز 6 آمپری هم کافی می‌باشد. و برق خروجی از فیوز به 11 استپ استارت می‌رود. در نهایت سپس یک سیم از ۱۲ استپ استارت به ۲۳ کنتاکتور می‌رود، و بعد از آن یک سیم دیگر از ۲۳ کنتاکتور به ۱۳ استپ استارت می‌رود و بعد از آن یک سیم دیگر از ۱۴ استپ استارت به ۲۴ کنتاکتور می‌بریم و در نهایت از ۲۴ کنتاکتور به A1 کنتاکتور می‌بریم. از مدار استپ استارت برای قطع و وصل کنتاکتور استفاده می‌شود.

مدار قدرت

کنتاکتورها معمولا سه خروجی و سه ورودی دارند شما تنها باید سه فاز ورودی به یک فیوز سه فاز که دارای برق هم می‌باشد وصل نمایید و پس از آن سه خروجی کنتاکتور را می‌توانید که به مصرف کننده سه فاز خود متصل نمایید اما برای مصرف کننده تک فاز همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم معمولا کنتاکتور سه فاز به کار برده می‌شوند. در حقیقت کنتاکتورها سه ورودی و سه خروجی دارند اما برای متصل کردن کنتاکتورهای به یک مصرف کننده تک فاز و برای ورود یک فاز به کنتاکتور فقط کافی است که سه ورودی را به هم انشعاب دهید و سیم فاز را در یکی از سه پیچ ورودی قرار دهید و در قسمتی که سه پیچ خروجی وجود دارد سیم‌ها را به هم انشعاب داده و یک سیم خروجی از آن خارج می‌نمایید. برای نصب کردن مدار فرمان کنتاکتور از شستی استپ استارت استفاده می‌نمایند.

دیدگاه‌ها 0

*
*